Impala SMH is gefokt uit een van de beste moederlijnen van de wereld, namelijk de Balia-stam. De Cardento-moeder Bybalia SMH was als jonge NMK-merrie met 90 punten een van de exclusieve IBOP-toppers en springt nu zelf internationaal op 1.50 m. niveau in de USA. Zij is op de eerste drie nakomelingen al preferent geworden! Halfzus Abalia SMH van Chin Chin was als driejarige Nederlands kampioen vrijspringen op de Nationale Merriekeuring en loopt momenteel succesvol in de springsport in Scandinavie.

De lijst met internationale springpaarden uit de Balia-stam is lang met paarden als Brent-Balia, Warrior, Pybalia, First Choice, Nirmette en de goedgekeurde KWPN-dekhengsten Hamlet en Wonderboy!
De nafok van vader Zambesi destijds winnaar van de Hengstencompetitie klasse Z/ZZ – wordt op vele internationale stallen geprezen voor zijn werk- en springkwaliteiten. Inmiddels heeft Zambesi al drie zonen goedgekeurd bij het KWPN! Impala SMH is via Zambesi ook een kleinzoon van de alom geprezen preferente topvererver Heartbreaker, een hengst die niet mag ontbreken in een topspringpedigree!
In het verrichtingsonderzoek van najaar 2016 viel Impala SMH op door zijn grote bereidheid tot werken, liet hij zich zeer goed bewerken en bleek hij een goede mond te hebben. Kenmerken waarop de internationale springsport met smart zit te wachten! Impala lijkt als springpaard erg voorzichtig te zijn en toont ruim voldoende tot veel vermogen.
De hengst heeft volgens de HK-commissie ruim voldoende tot veel aanleg als springpaard. Impala SMH heeft een genoomfokwaarde voor OC van 101!
Impala SMH is inmiddels verkocht naar Amerika maar er is ruim voldoende diepvriessperma beschikbaar van goede kwaliteit!